Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

----

*Ouwel roos en sweet pea (maandag 3 september 2018) reeds volzet

Delicate, lichte bloemen gemaakt van eetbaar papier (ouwel)! Heel  mooi en fijn om mee te werken .  Ook gaan we de bloemen dusten of indien gewenst kleuren met de airbrush.

Afwerken met groene blaadjes. (dus we maken geen taart!)

Deze workshop gaat door op maandag  3 /9/2018 kosten voor deze workshop zijn € 45, - p.p. 

Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.

 

*Basis taart met boetseren eenhoorn  (woensdag 5 september 2018) reeds volzet!

Ben je beginner dus nog niet zolang bezig met het maken van taarten of heb je gewoon zin om deze leuke taart te komen maken? Iedereen is welkom!

In deze workshop leert u de basis technieken van het taart decoreren. We leren de taart  doorsnijden en wel zo dat de taart na het vullen ook nog netjes recht is.

Daarna gaan we de taart vullen met een laag je jam en een heerlijke botercrème. We kleuren zelf rolfondant, en leren de taart zo strak mogelijk te bekleden. (kleurtje voor de fondant kiest u natuurlijk zelf!)

Daarna boetseren we een schattige eenhoorn  om op de taart te plaatsen en gaan we verder aan de slag om onze taart zo mooi mogelijk te versieren.

 De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!

Deze workshop gaat door op woensdag  5/9/2018 kosten voor deze workshop zijn € 55, - p.p. 

Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.

PME sugarpaste module  (avond cursus) reeds volzet!

 

De PME professional Course is speciaal ontworpen voor diegene die taarten wil gaan maken met een professionelere aanpak bv om taart te verkopen aan familie, vrienden of als bedrijf.

Een combinatie van basis technieken en styling met een professionele, zakelijke benadering. Er zijn 3 verschillende modules die je kunt volgen met als eind doel het mastercertificaat.

Elke module (25 uur) is een aparte cursus en is dus apart te volgen. Dit hoeft niet op volgorde van module nummers. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

In deze uitgebreide sugarpaste course van 25 lesuren behandelen we onder meer de basistechnieken zoals vullen en bekleden van een echte taart, bekleden van dummy taart een taart met hoeken. Linten en strikken maken, crimpen, embossen, draperieën maken, swags , frillen, brodery anglaise, het maken van inlay’s. Het maken van een basis taart, stapeltaart,  een 3D taart, een taart met hoeken en een figuurtje boetseren met rolfondant. Zakelijke basis instructie , copyrights en licenties.

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus avonden  aanwezig bent geweest , projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

Inbegrepen zijn een materialen kit en les boekje, drankje en iets lekkers voor elke les en gebruik van materialen en kleurstoffen.

Prijs is 315€ voor 7 avond lessen.

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

Inschrijf data voor avond module  start  11/9/2018 (vervolg data 18/9/2018, 25/9/2018,  2/10/2018 , 9/10/2018, 16/10/2018 en 23/10/2018, telkens van 18.30 uur tot 22 uur (2 avonden werken we tot 22.30 uur)

 

Wilton  1 basic module 4 lessen op woensdag ochtend!  Data 12/9/2018, 19/9/2018, 10/10/2018 en 17/10/2018) 4 plaatsen vrij

Decorating Basics Course is de Amerikaanse Wilton basiscursus taartdecoratie. Stap voor stap leert u de basisbeginselen van het decoreren met Butter cream icing. We geven bakinstructies en u ziet meteen hoe u buttercream icing kunt maken en kleuren en uiteraard hoe u het beste uw taart kunt icen op de Amerikaanse manier. We nemen de drie basisprincipes van het decoreren door. Naarmate de lessen vorderen, leert u heel concreet de prachtigste decoratie-elementen maken zoals dropflowers, rozetten, schelprandjes,  blaadjes, hippe chrysanten en de ribbon roos. We leren ook  cup cakes en uiteraard taarten decoreren. Deze module is dus vooral toegespitst op spuit technieken

Een box met materialen is inbegrepen maar de  ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. In de box zitten geen ingrediënten. De taarten en cupcakes die u voor de lessen bakt en de icing(s) die u in de cursus leert maken, maakt u zelf thuis.

Per module zijn 8 uur les , 2 uur per week gedurende 4 weken.

Prijs is 130€ inclusief les boekje, box met materialen een drankje en iets lekkers.

Niet inbegrepen zijn de ingrediënten nodig voor de lessen en het maken van het huiswerk.

Data; Data 12/9/2018, 19/9/2018, 10/10/2018 en 17/10/2018) telkens van 9 uur tot 11 uur ( 1e en 2e les kunnen een half uurtje uitlopen)

 

Vosje taart workshop! (26/9/2018) reeds volzet

We maken een taart in de stijl van het overbekende eenhoorn taartje van de cover van mijn boek maar maken er deze keer een schattig vosje van!

Deze workshop is ideaal als je nog niet zo lang bezig bent met het decoreren van taarten , we gaan een taart bekleden met rolfondant en we gebruiken wat spuittechnieken.

In deze workshop leert u de basis technieken van het taart decoreren. We leren de taart  doorsnijden en wel zo dat de taart na het vullen ook nog netjes recht is.

Daarna gaan we de taart vullen met een laag je jam en een heerlijke botercrème. We kleuren zelf rolfondant, en leren de taart zo strak mogelijk te bekleden. 

Daarna maken we de oortjes en het gezicht van rolfondant en boven op versieren we verder met toefjes botercreme in verschillende kleuren.

De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!

Deze workshop gaat door op woensdag  26/9/2018 van 19 uur tot 22 uur. Kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. 

Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.

 

 

 

Koekjes met royal icing herfst/Halloween (3/10/2018) reeds volzet!

Zo worden gewone koekjes opeens hele bijzondere, originele koekjes deze keer maken we koekjes in herfst en Halloween  thema. In deze workshop  geven we uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken, uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende diktes en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken met verschillende spuitmondjes.  Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel gemakkelijk mooie effecten mee bereikt op koekjes .

 

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

Botercreme bootkamp (2 avonden 8/10/2018 en 15/10/2018) reeds volzet!

Droom jij er van om van prachtige taarten te kunnen maken met alleen maar botercreme? MAKE IT HAPPEN!

 

In deze gloednieuwe cursus zitten alle technieken die jij nodig hebt om het werken met botercreme onder de knie te krijgen. Deze cursus is tevens een mooie aanvulling  als je de wilton module 1 al gedaan hebt en je wil nog een stapje verder, maar is ook apart van wilton te volgen.

 

Deze cursus bestaat uit 2 avond lessen van 19 uur tot 22.30 uur. We leren werken met de spuitzak en verschillende spuittechnieken en deze gaan we ook toepassen op kleine taartjes, 3 taartjes per les. En deze 3 taartjes en de merinque botercreme zullen al voor je klaar staan en zijn dus ook inbegrepen.

 

De kosten voor deze bootkamp zijn € 95, - p.p. voor 2 avond lessen van 3 uur.  Dit is inclusief alle materialen (6 taartjes die je mee naar huis neemt), kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

2 avonden 8/10/2018 en 15/10/2018

 

Boetseren workshop Halloween heksje (22/10/2018) reeds volzet

Dit is een perfecte workshop wanneer je de basis van boetseren wilt leren. Er wordt gewerkt met fondant, maar met marsepein lukt dit natuurlijk ook. 

We maken een heksje passend bij Halloween. Een menselijke figuur waarbij we handjes  maken een gezichtje , haren in verschillende stijlen zodat je dat later  verder kunt gebruiken in je eigen creaties .

We plaatsen dit op een onder plaatje  dat we bekleden en mee versieren in het thema zodat je naar huis gaat met een compleet tafereeltje die je evt. later thuis nog op een taart kunt plaatsen ( we maken dus geen taart!)

De kosten voor deze workshop zijn € 50, - p.p.  Dit is inclusief alle materialen kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

Halloween taart workshop Mexican sugar skull (24/10/2018) (foto volgt) reeds volzet

“ Día de Muertos” , dag van de doden is een mexicaans feest dat gevierd rond de zelfde tijd van Halloween en onze Allerheiligen . De kleurrijke schedels zijn een veel voorkomend symbool voor deze dag.

Een leuke inspiratie om een taart mee te maken.

We maken een taartje  met boven op zo een leuke gekleurde 3D schedel uit cake.

De focus ligt op het maken van de schedel, daar gaan we dus eerst mee aan de slag, snijden, vullen bekleden met rolfondant  en daarna maken we een combinatie van rolfondant en schilderen om  de versiering op de schedel te plaatsen.

Daarna plaatsen we de schedel op het taartje en decoreren we deze verder tot een mooi geheel.

De kosten voor deze workshop zijn € 70, - p.p.  Dit is inclusief alle materialen kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

----