Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

----

 

PME sugarpaste module  (dag cursus) (volzet)

De PME professional Course is speciaal ontworpen voor diegene die taarten wil gaan maken met een professionelere aanpak bv om taart te verkopen aan familie, vrienden of als bedrijf.

Een combinatie van basis technieken en styling met een professionele, zakelijke benadering. Er zijn 3 verschillende modules die je kunt volgen met als eind doel het mastercertificaat.

Elke module (25 uur) is een aparte cursus en is dus apart te volgen. Dit hoeft niet op volgorde van module nummers. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

In deze uitgebreide sugarpaste course van 25 lesuren behandelen we onder meer de basistechnieken zoals vullen en bekleden van een echte taart, bekleden van dummy taart een taart met hoeken. Linten en strikken maken, crimpen, embossen, draperieën maken, swags , frillen, brodery anglaise, het maken van inlay’s. Het maken van een basis taart, stapeltaart,  een 3D taart, een taart met hoeken en een figuurtje boetseren met rolfondant. Zakelijke basis instructie , copyrights en licenties.

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest , projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

Inbegrepen zijn een materialen kit en les boekje, drankje en iets lekkers voor elke les en grbuik van materialen en kleurstoffen.

Prijs is 315€ voor 5 dag lessen.

Meer info over PME vind je hier.

Inschrijf data voor dag module  start 30/01/2018 (vervolg data 20/2/2018, 27/2/2018, 6/3/2018 en 13/3/2018.telkens van 9.30 uur tot 15 uur.

 

Valentijn taart (7 februari 2018) (volzet!)

Ben je beginner en dus nog niet zolang bezig met het maken van taarten of heb je gewoon zin om deze leuke taart te komen maken? Iedereen is dus welkom!

In deze workshop leert u de basis technieken van het taart decoreren. We leren de taart  doorsnijden en wel zo dat de taart na het vullen ook nog netjes recht is.

Daarna gaan we de taart vullen met een laag je jam en een heerlijke botercrème. We kleuren zelf rolfondant, en leren de taart zo strak mogelijk te bekleden. (kleurtje voor de fondant kiest u natuurlijk zelf!)

Daarna leren we je kneepjes van het boetseren en maken we dit schattige beertje  om op de taart te plaatsen en gaan we verder aan de slag om onze taart zo mooi mogelijk te versieren.

 De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!

Deze workshop gaat door op woensdag 7 februari kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. 

Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.

 

Boetseren van kindje in eenhoorn pakje (21 februari 2018) (4 plaatsen vrij)

Omdat de eenhoorn nog steeds heel populair is nemen we dit thema nog even mee in de boetseer workshop.

Wil je graag de kneepjes van het boetseren leren dan is dit de ideale workshop. We maken stap voor stap samen dit schattige kindje verkleed in een eenhoorn pakje en een kindje in een zelf gekozen pakje. Kleurtjes kies je natuurlijk zelf.

In deze workshop geven we onze volledige aandacht aan het boetseren , we maken dus geen taart. Deze figuurtjes kun je natuurlijk wel gebruiken om later op een taart te plaatsen.

De kosten voor deze workshop zijn € 55, - p.p. 

Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers. 

Deze workshop begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 3,5 uren.

 

Wilton extra bloemen module (2 lessen) (5 en 12 maart) (volzet)

  

Dit is een extra workshop van Wilton.

Deze workshop is voor iedereen te volgen en je hoeft dus geen eerdere workshops van Wilton gevolgd te hebben. 

 

We maken tijdens deze workshop een drietal bloemen met gumpaste op bloemendraad, te weten Hibiscus, Hydrangea(Hortensia) en de Grote Roos.

 

De workshop is verdeeld in  2 avond lessen van ca. 3 uur .De  workshop is inclusief de 28 delige Wilton Gum Paste Flower Cut-Out Set t.w.v. € 31.95 maar exclusief gumpaste en andere materialen.

 

Prijs voor deze workshop komt op 90€ deze is inclusief een 28 delige uitstekerset (t.w.v.€31,95), een instructieboek, drankje en iets lekkers voor elke les.

Data voor deze lessen zijn, maandag 5 maart en maandag 12 maart telkens van 19 uur tot 22 uur.

Vrijdag 9 maart 2018 thema Vintage Ice Cream Truck (reeds volzet!)

Deze Vintage Ice Cream Truck is bedoeld voor iedereen die al eens een basisworkshop koekjes versieren & werken met royal icing bij De Koekenbakkers heeft gevolgd of op een andere manier al enige ervaring heeft opgedaan met het bakken van koekjes en het werken met royal icing.

De focus ligt in deze workshops meestal op het bouwen & versieren van een grotere 3D-constructie van koek. Ook gaan we dieper in op het werken met royal icing en de verschillende decoratietechnieken. De basis (recepten, koekjes bakken & werken met royal icing) wordt nog maar heel kort besproken, we gaan vrijwel direct aan de slag. Omdat we minder tijd besteden aan de uitleg van de basisbeginselen is het tijdens deze themaworkshops mogelijk om wat meer tijdrovende projecten te maken en dieper in te gaan op de vele technieken en mogelijkheden die het koekjes versieren en werken met royal icing juist zo leuk maken!

Voor deze workshop is enige ervaring met koekjes decoreren met Royal Icing wel gewenst, want het tempo ligt hoog om het gehele 3D project in één dag af te maken.

Deze uitdagende workshop wordt gehouden op vrijdag 9 maart 2018 en duurt een hele dag. Na deze dag ga je wel naar huis met een geheel in elkaar gezette en gedecoreerde Vintage Ice Cream Truck! De workshop is € 130,- en dat is inclusief alle materialen, lunch en koffie, thee en frisdrank.

Wil jij deze speciale workshop volgen? Schrijf je dan nu snel hier in!

Bij te weinig inschrijvingen kan deze workshop geannuleerd worden.

 

Zaterdag 10 maart 2018 thema kasteel (reeds volzet!)

Tijdens deze intensieve dag workshop maken we een compleet koekjes Kasteel. Iedere cursist kan zelf het thema en de kleurencombinaties voor zijn/haar kasteel bepalen(Doornroosje/Frozen/Ridder).

Het kasteel wordt geplaatst op een cake drum die wordt aangekleed als 'tuin' met daarin rozenstruiken en gedecoreerde koekjes van de figuren passend bij het gekozen thema (Doornroosje/Elsa/ridder/Olaf). Tijdens deze workshop komen naast alle ins & outs van het werken met royal icing en het maken van 3D koek-projecten ook vele speciale technieken aan bod zoals muur/steen/hout/mos effecten maken met royal icing, dusten en verven op royal icing, rolroosjes en bloemetjes spuiten op een bloemnagel, klimop/planten/gras spuiten, tips & trucs voor schattige gezichtjes etc. 

Let op! Dit kasteel is bedoeld voor iedereen die al eens een basisworkshop koekjes versieren & werken met royal icing  heeft gevolgd of op een andere manier al enige ervaring heeft opgedaan met het bakken van koekjes en het werken met royal icing.

 

Deze uitdagende workshop wordt gehouden op zaterdag 10 maart 2018 en duurt een hele dag. Na deze dag ga je wel naar huis met een geheel in elkaar gezette en gedecoreerd kasteel! De workshop is € 130,- en dat is inclusief alle materialen, lunch en koffie, thee en frisdrank.

Wil jij deze speciale workshop volgen? Schrijf je dan nu snel hier in!

Bij te weinig inschrijvingen kan deze workshop geannuleerd worden.

 

Laagjes koek gebak in hartvorm (14 maart en deze workshop geven we ook nog eens 9 mei)  (beide volzet!)

14 maart 2018 (volzet!)

9 mei 2018 (volzet!)

De nieuwste “hot trend” in taartenland! We maken deze taart in hart vorm.

Deze hartjes zullen voor je klaar liggen, maar  we laten je wel eerst zien hoe je deze zelf maakt en natuurlijk krijg  je het recept goed uitgelegd mee naar huis. 

In deze workshop gaan  we de koeken opspuiten en decoreren. We maken zelf de bloemen eerst uit rolfondant en gumpaste. Daarna gaan we decoreren met de bloemen, fruit, pareltjes …misschien bedenk je zelf ook nog iets leuks! (geen macarons)

Daarna neem je deze lekkere taart natuurlijk mee naar huis.

Voor deze workshop hebben we 2 data gepland namelijk op 14 maart en 9 mei, kosten voor deze workshop zijn € 49, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.

We starten om 19 uur en eindigen rond 22 uur.

Royal icing koekjes voor Pasen (19/3/2018) (volzet)

Zo worden gewone koekjes opeens hele bijzondere, originele koekjes deze keer in Paas thema. In deze workshop  geven we uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken, uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende diktes en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken.  Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel gemakkelijk mooie effecten mee bereikt op koekjes .

 

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

 

Zeemeerminstaart  aquarel taart (21 maart 2018) (Volzet)

Zo populair is deze taart , dat wij deze leuke techniek ook graag met jullie willen delen!

We  willen  je  leren hoe je je taart kunt afsmeren met gekleurde creme au beurre en wel zo dat je een aquarel kleurige taart krijgt.

We boetseren een fabulous zeemeermin staartje , schelpjes om de taart mee afte werken.

Prijs is 65€ dit is inclusief alle materialen ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.

 

 

Wilton module 1 basic buttercream skills 4 lessen  (start data 16 april 2018) (volzet)

Decorating Basics Course is de Amerikaanse Wilton basiscursus taartdecoratie. Stap voor stap leert u de basisbeginselen van het decoreren met Butter cream icing. We geven bakinstructies en u ziet meteen hoe u buttercream icing kunt maken en kleuren en uiteraard hoe u het beste uw taart kunt icen op de Amerikaanse manier. We nemen de drie basisprincipes van het decoreren door. Naarmate de lessen vorderen, leert u heel concreet de prachtigste decoratie-elementen maken zoals dropflowers, rozetten, schelprandjes,  blaadjes, hippe chrysanten en de ribbon roos. We leren ook  cup cakes en uiteraard taarten decoreren. Deze module is dus vooral toegespitst op spuit technieken

Een box met materialen is inbegrepen maar de  ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. In de box zitten geen ingrediënten. De taarten en cupcakes die u voor de lessen bakt en de icing(s) die u in de cursus leert maken, maakt u zelf thuis. 

Per module zijn 8 uur les , 2 uur per week gedurende 4 weken.

Prijs is 130€ inclusief les boekje, box met materialen een drankje en iets lekkers.

Niet inbegrepen zijn de ingrediënten nodig voor de lessen en het maken van het huiswerk.

Data; Maandagen 16/04/2018,  23/4/2018, 7/5/2018,14/5 /2018  telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur.

PME sugar flowers (dag module) (start data 15 mei 2018) (volzet)

De PME professional Course is speciaal ontworpen voor diegene die taarten wil gaan maken met een professionelere aanpak bv om taart te verkopen aan familie, vrienden of als bedrijf.

Een combinatie van basis technieken en styling met een professionele, zakelijke benadering. Er zijn 3 verschillende modules die je kunt volgen met als eind doel het mastercertificaat.

Elke module (25 uur) is een aparte cursus en is dus apart te volgen. Dit hoeft niet op volgorde van module nummers. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

In deze “Sugar flowers” module komen de volgende technieken aanbod: Basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoens bloemen, alternatieven voor suikerbloemen, arrangeren van suikerbloemen, kostprijs & verkoopprijsberekening.

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest , projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

Inbegrepen zijn een materialen kit en les boekje.

Prijs is 315€ voor 5 dag lessen.

Meer info over PME vind je hier.

Inschrijf data ,dag module start 15/5/2018, 22/5/2018, 29/5/2018, 5/6/2018 en 12/6/2018. Telkens van 9.30 uur tot 15 uur.

 

----