Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

----

 

Lente taart met boetseren “lammetje” (woensdag 11 april 2018)  volzet !
Foto volgt
 
’t is voorjaar!  Dan denk ik aan alle dieren die terug in de wei mogen zoals de lammetjes .
Ben je beginner dus nog niet zolang bezig met het maken van taarten of heb je gewoon zin om deze leuke taart te komen maken? Iedereen is welkom!
In deze workshop leert u de basis technieken van het taart decoreren. We leren de taart  doorsnijden en wel zo dat de taart na het vullen ook nog netjes recht is.
Daarna gaan we de taart vullen met een laag je jam en een heerlijke botercrème. We kleuren zelf rolfondant, en leren de taart zo strak mogelijk te bekleden. (kleurtje voor de fondant kiest u natuurlijk zelf!)
Daarna boetseren we zo een schattig schaapje  om op de taart te plaatsen en gaan we verder aan de slag om onze taart zo mooi mogelijk te versieren.
 De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!
Deze workshop gaat door op woensdag 11/04/2018 kosten voor deze workshop zijn € 55, - p.p. 
Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.
Wilton module 1 basic buttercream skills 4 lessen  (start data 16 april 2018) volzet
 
 
Decorating Basics Course is de Amerikaanse Wilton basiscursus taartdecoratie. Stap voor stap leert u de basisbeginselen van het decoreren met Butter cream icing. We geven bakinstructies en u ziet meteen hoe u buttercream icing kunt maken en kleuren en uiteraard hoe u het beste uw taart kunt icen op de Amerikaanse manier. We nemen de drie basisprincipes van het decoreren door. Naarmate de lessen vorderen, leert u heel concreet de prachtigste decoratie-elementen maken zoals dropflowers, rozetten, schelprandjes,  blaadjes, hippe chrysanten en de ribbon roos. We leren ook  cup cakes en uiteraard taarten decoreren. Deze module is dus vooral toegespitst op spuit technieken
Een box met materialen is inbegrepen maar de  ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. In de box zitten geen ingrediënten. De taarten en cupcakes die u voor de lessen bakt en de icing(s) die u in de cursus leert maken, maakt u zelf thuis. 
Per module zijn 8 uur les , 2 uur per week gedurende 4 weken.
Prijs is 130€ inclusief les boekje, box met materialen een drankje en iets lekkers.
Niet inbegrepen zijn de ingrediënten nodig voor de lessen en het maken van het huiswerk.
Data; Maandagen 16/04/2018,  23/4/2018, 7/5/2018,14/5 /2018  telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vernieuwde basis cupcake workshop! (24/4/2018) volzet
Foto volgt
Een goed gevulde workshop mogen we wel zeggen deze vernieuwde cupcake workshop!
We leren de basis technieken, het maken van perfect gevormde cupcakes en het op spuiten van prachtige toefjes.  We werken ook met rolroosjes, reliefmatjes, moldjes en denken al een beetje aan moeder dag…
We maken per persoon 12 cupcakes  en die neem je na afloop natuurlijk lekker mee naar huis in een cupcake doos.
Prijs is 49€ dit is inclusief alle materialen ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.
De workshop starten we om 19 uur tot 22 uur.
Laagjes koek gebak in hartvorm (9 mei is reeds volzet maar deze workshop geven we ook nog eens 20 juni)
9 mei reeds volzet
20 juni reeds volzet
 
 
De nieuwste “hot trend” in taartenland! We maken deze taart in hart vorm.
Deze hartjes zullen voor je klaar liggen, maar  we laten je wel eerst zien hoe je deze zelf maakt en natuurlijk krijg  je het recept goed uitgelegd mee naar huis. 
In deze workshop gaan  we de koeken opspuiten en decoreren. We maken zelf de bloemen eerst uit rolfondant en gumpaste. Daarna gaan we decoreren met de bloemen, fruit, pareltjes, koekjes …misschien denk je aan een thema of iets anders  leuks!
Daarna neem je deze lekkere taart natuurlijk mee naar huis. 
Voor deze workshop hebben we 2 data gepland namelijk op  9 mei en 20 juni, kosten voor deze workshop zijn € 49, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, drankje  en iets lekkers.
We starten om 19 uur en eindigen rond 22 uur.
PME sugar flowers (dag module) (start data 15 mei 2018) reeds volzet
 
 
De PME professional Course is speciaal ontworpen voor diegene die taarten wil gaan maken met een professionelere aanpak bv om taart te verkopen aan familie, vrienden of als bedrijf.
Een combinatie van basis technieken en styling met een professionele, zakelijke benadering. Er zijn 3 verschillende modules die je kunt volgen met als eind doel het mastercertificaat.
Elke module (25 uur) is een aparte cursus en is dus apart te volgen. Dit hoeft niet op volgorde van module nummers. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.
In deze “Sugar flowers” module komen de volgende technieken aanbod: Basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoens bloemen, alternatieven voor suikerbloemen, arrangeren van suikerbloemen, kostprijs & verkoopprijsberekening.
De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest , projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.
Inbegrepen zijn een materialen kit en les boekje.
Prijs is 315€ voor 5 dag lessen.
Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html
Inschrijf data ,dag module start 15/5/2018, 22/5/2018, 29/5/2018, 5/6/2018 en 12/6/2018. Telkens van 9.30 uur tot 15 uur.
Eenhoorn taart ( 23 mei 2018) volzet!
 
 
De baktrend van dit jaar, de taart van de cover van mijn boek ,  we krijgen er zoveel vraag naar dat wij deze leuke techniek ook graag met jullie willen delen in deze workshop !
We  gaan in deze workshop wel werken met  gekleurde creme au beurre om de taart mee af te smeren (ipv ganache) en  gaan deze ook gebruiken  met een spuit techniek voor de gekleurde toeven boven op de taart.
Prijs is 60€ dit is inclusief alle materialen ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.
De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.
 
Schilderen op taart (maandag 4/6/2018) 1 plaatsen vrij
Foto volgt
Tijdens deze workshop gaan we  verschillende  technieken gebruiken om een tekening over te nemen  en te  schilderen op taart. We willen graag wat diepte creëren dat doen we door verschillende dust te gebruiken. 
Je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen of schilderen om deze workshop te kunnen volgen.
We gaan uit van een voorbeeld  (foto’s volgen heel binnen kort)  zodat ik iedereen voldoende kan helpen om de taart klaar te krijgen.
Technieken die je heel veel zal kunnen gebruiken bij het maken van taarten.
We werken in de les op een dummy taart!
Prijs is 55€ dit is inclusief alle materialen ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.
De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.
Ouder en kind workshop taart voor vader dag! (6 juni 2018) reeds volzet!
 
We hebben het in deze tijd vaak zo enorm druk met werk, huishouden, .... dat er vaak maar weinig tijd meer over blijft om samen te genieten. De meeste Kinderen bakken heel graag maar daarvoor is er vaak geen tijd. Vandaar het idee een workshop ouder en kind ( opa/oma en kleinkind) te geven zodat je eens tijd voor elkaar kunt hebben en tegelijkertijd iets creatiefs doen.
U maakt samen met u (klein)kind een taart met daar boven op een bol taartje voor vaderdag . U krijgt een taart van 20 cm doorsnede u (klein) kind een halve bol taartje . Julie leren samen hoe je rolfondant moet kleuren, even overleggen samen welke kleuren het best bij elkaar passen, hoe je een taart moet vullen, hoe je de taart leuk kunt versieren. Om dat je een stapel taart maakt is samenwerken echt nodig. Leuk en leerzaam
Natuurlijk wordt er iets lekkers bij de koffie en limonade geserveerd. 
Gun uzelf en u (klein)kind deze gezellige uren en ga aan het einde van de middag met een prachtige eigen gemaakte stapeltaart naar huis.
De kosten voor deze workshop zijn 60€ voor 1 volwassene met 1 kind (vanaf 7 jaar)
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee en limonade en iets lekkers. Deze workshop begint om 13.30 uur en duurt ongeveer 3 uren.
Smeltend ijsje drip taart (13 juni 2018) reeds volzet
Foto volgt
Deze super leuke trend “de dripped  cake” maken we met ganache!
Deze hoge taart van 17.5 cm gaan we vullen en daarna afsmeren met een gekleurde ganache.
Boven op de taart gaan we een smeltend “ijsje” plaatsen met behulp van een cakepop waarover we de “drip” in een zelf gekozen kleur zullen gieten.
Verder kun je de taart naar eigen keuze versieren.
De kosten voor deze workshop zijn € 65, - p.p. 
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers. 
Deze workshop begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 3,5 uren.
Dag workshop vakantie caravan taart (26/6/2018) volzet
Foto volgt
In deze leuke dag workshop kunnen we ons nog eens helemaal uit leven!
We maken dus een 3D caravan dit kan van gewoon strak wit tot een echte hippie roze caravan helemaal wat je zelf leuk vind!
We snijden eerst een biscuit in de juiste vorm gaan deze dan vullen en bekleden.
Daarna gaan we de caravan aankleden, raampje erin, deurtje maar ook de rest van de drum wordt aangekleed, denk aan gras een kampvuurtje of picknick kleedje strand stoel… enz.
Je werkt je taart dus volledig naar eigen wens af in kleur , details enz.
De kosten voor deze workshop zijn € 90, - p.p. 
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers en een lichte lunch. 
Deze workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16 uur
 

----