Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

Naar aanleiding van de maatregelen opgelegd door  de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan  annuleren wij  met spijt in het hart de workshops voorlopig zeker  t/m  19 april 2020, ook de winkel voor het aankopen van materialen is daardoor gesloten.

-----

Is een workshop reeds volzet maar zou je die toch graag volgen. Laat me dan iets weten. Zijn er genoeg deelnemers dan kunnen we -als de agenda het toelaat- misschien nog een datum plannen.

 

Basis taart bekleden met marsepein ( woensdag avond  11/3/2020)  3 plaatsen 

Van veel cursisten hoor ik dat ze een taart bekleden met marsepein   veel moeilijker vinden vandaar deze workshop.
We keren  terug naar de basis maar bekleden met marsepein. De versiering houden we simpel en doen we wel met fondant.

De prijs  voor deze workshop zijn € 55, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers en de taart neem je natuurlijk mee naar huis.
Deze workshop begint om 19 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

!!Nieuwe datum !! koekjes met royal icing thema einde schooljaar (woensdag avond 17/6/2020) reeds volzet

Koekjes met royal icing paasthema (dinsdag avond 17/03/2020) reeds volzet

 

 

Zo worden gewone koekjes ineens bijzondere koekjes .

We beginnen de workshop met uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken, uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis.
Daarna gaan we aan de slag om zelf de Royal Icing in de juiste dikte te maken. Vervolgens leer je hoe je de spuitzak op een handige manier kunt vullen.
Na deze uitleg gaan we aan de slag om zelf de koekjes te decoreren. Er worden verschillende technieken laten zien en uitgelegd.
Aan het einde van de workshop ga je naar huis  met  8 versierde koekjes  en natuurlijk een recept voor koekjes en Royal Icing.

De prijs  voor deze workshop zijn € 50, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers en de koekjes neem je natuurlijk mee naar huis.
Deze workshop begint om 19 uur en we proberen om 22.00 uur te eindigen.

 

The Wilton Method® : Course : Building Buttercream Skills reeds volzet
  

Dit  is de basiscursus van Wilton. Avond module  4 lessen van 2 uur telkens van  19 uur tot 21 uur (8 uur les!)
Woensdagen 18/03/2020,  1/4/2020 , 13/05/2020 , 20/5/2020
Prijs voor deze module 130€ 

Een uitstekende cursus reeks van 4 lessen van 2 uur, om te beginnen met taart decoreren. De Wilton Instructrice leert jou, in stap voor stap instructies, de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing, zodat ook jij zult ervaren hoe leuk en succesvol je kunt zijn in het decoreren van je eerste taart in de Wilton Method Cursus.
Er worden bakinstructies gegeven, je leert hoe je icing kunt maken, kleuren en uiteraard hoe je het beste de taart kunt icen op de Amerikaanse manier.
Tijdens de cursus leer je o.a. het maken van drop flowers, transfers van afbeeldingen te maken, diverse randen, schelpen, blaadjes èn natuurlijk de ribbon rose.
Na afronding van deze cursus heb je een prima basis om prachtige taarten, cupcakes en koekjes te decoreren!  

Prijs voor deze module is 130€  inclusief een  materialenpakket en een cursusboek . In dit pakket zitten materialen met een waarde van ruim € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen.
Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taarten/cupcakes die je leert bakken en de icing(s) die je in de cursus leert maken, maak je zelf thuis.
De  ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen.
Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel.
Tijdens de Wilton module krijgt u 10% korting op uw aankopen. 

 

Inhoud van het materialen pakket:

Angled spatula 22cm
Practice Board with sheets
Disposable Decorating Bags 30cm (12x)
Standard Couplers (4x)
Parchment Triangles 38cm (6x)
Flower & Cupcake Nail Set
Course 1 Tips (#1, 3, 12, 16, 18, 21, 104, 230, 233, 352, 1M, 2D)
Decorating Brush
Rose Templates (2pc set) 

 

Paas taart met schilderen op taart (woensdag avond 25/3/2020) reeds volzet

 

Houden jullie ook zo ontzettend veel van de Lente, de eerste zonnestralen, bloemen, baby diertjes en paaseieren. In deze workshop maken we een taart met verschillende technieken.
Taart strak afsmeren met botercreme (de basis voor elke taart) Botercreme toefjes
We leren je een lente diertje schilderen op fondant een superleuke techniek die je veel zal kunnen gebruiken. Nee je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen!!
We geven je tip om een tekening over te nemen en hoe je met poeder kleurstoffen kunt schilderen en diepte kunt geven in je tekening.
Daarna werk je de taart af naar eigen zin met sprinkles, rolfondant bloempjes, blaadjes …enz

De prijs voor deze workshop zijn € 60, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers en de koekjes neem je natuurlijk mee naar huis.
Deze workshop begint om 18.45 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

Dag workshop Gieter taart met konijn (dinsdag overdag 31/3/2020) 1 plaatsen vrij

(foto volgt)

In deze workshop maken we van een taart voor ongeveer 8/10 personen een echt paas taart.We vormen een taart om tot gieter (kleurtje kies je natuurlijk zelf)
Uit de gieter komt er een konijn kijken. We bekleden de drum en versieren de taart verder naar eigen inspiratie met schepje, bloemen, enz…

De prijs voor deze dag workshop komt op 75€ Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers en de taart neem je natuurlijk mee naar huis.

Deze workshop begint om 9.30 uur en we proberen om 16 uur te eindigen.
Lunch breng je best zelf mee.

 

 

Ouder/kind (woensdagmiddag 15/4/2020) reeds volzet

We hebben het in deze tijd vaak zo enorm druk met werk, huishouden, waardoor er vaak maar weinig tijd meer over blijft om samen te genieten.
De meeste Kinderen bakken heel graag maar daarvoor is er vaak geen tijd. Vandaar het idee een workshop ouder en kind (opa/oma en kleinkind) te geven zodat je eens tijd voor elkaar kunt hebben en tegelijkertijd iets creatiefs doen.
U maakt samen met u (klein)kind een taart met daar bovenop een bol taartje. De volwassene krijgt een taart van 20 cm doorsnede en de kids een half bol taartje van 12.5 cm.
Jullie leren samen hoe je rolfondant moet kleuren, even overleggen samen welke kleuren het best bij elkaar passen, hoe je een taart moet vullen, hoe je de taart leuk kunt versieren.
Omdat je een stapel taart maakt is samenwerken echt nodig. Leuk en leerzaam

Natuurlijk wordt er iets lekkers bij de koffie en limonade geserveerd.
Gun uzelf en u (klein)kind deze gezellige uren en ga aan het einde van de middag met een prachtige eigen gemaakte stapeltaart naar huis. 

De kosten voor deze workshop zijn 65€ voor 1 volwassene met 1 kind (vanaf 7 jaar)
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee en limonade en iets lekkers.
Deze workshop begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur

 

PME module Sugar flowers Avond module 6 lessen van 18 uur tot 22.30 uur 21/4/2020, 28/4/2020, 5/5/2020, 19/5/2020, 26/5/2020 en 2/6/2020.  (2 plaatsen vrij!)

De PME Professional Diploma Cursus is opgezet door Knightsbridge PME Ltd. speciaal voor iedereen die taarten willen gaan maken in opdracht voor familie, vrienden of als bedrijf.
De cursus is ook geschikt voor iedereen die zich meer wil verdiepen in taartdecoratie. Het is een combinatie van basistechnieken en ook nieuwe technieken. De cursus bij ons bestaat uit zowel theorie en praktijk.
Er zijn een drietal modules, PME Module Sugarpaste, PME Module Sugarflowers en PME Module Royal Icing, onafhankelijk van elkaar te volgen.

Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module het PME Professional Master Certificaat.

Sugarflower module,

In deze uitgebreide module van 25 uur les komen de volgende technieken aan bod: Basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoensbloemen, alternatieven voor suikerbloemen, arrangeren van suikerbloemen, kostprijs & verkoopprijsberekening.

Inbegrepen in de cursus prijs van 395€ is een uitgebreid basis materialen pakket. 

 

Inhoud pakket :

Honeysuckle set of 3, Carnation Set of 3,Freesia, Calyx set of 3, Calyx Large set of 3, Blossom Plunger cutter set of 4, 5 Petal Cutters set of 4, 5 Petal Cutters large set of 3, Veined Lily Plunger cutter set Medium, Veined Ivy Leaf set of 3, Veined Rose Leaf set of 3, veined Sunflower/Gerbera set of 3, Peony set of 3, Modelling Tool Bone, Modelling Tool Ball, Modelling ToolTapered Cones 5/6 star, Modelling Tool Flower Leaf Shaper, Flower Pics Medium, Cattleya Orchid set of 3, Cymbidium Orchid Medium set of 2, Mini Palette Knife, Tapered & Angled , blade Palette Knife, Foam Pad Set, Brush Set, Veined Rolling Out Board, Sugar Flowers Course Book

 

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest, projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

Prijs is 395€ voor 6 avond  lessen , u dient dan zelf enkele materialen te voorzien zoals gumpaste, verschillende soorten wire , bloementape, steamen, poeder kleurstoffen….
We bieden ook een all-in prijs aan van 495€. Dan hoeft u zelf niets meer te voorzien (enkel nog voor de presentatie van u bloemen voor de examen les)

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

 

Moederdag drip cake met gespoten bloemen (woensdag avond 6/5/2020) reeds volzet

Een vrolijke bloemen taart voor moederdag. We leren je de taart vullen en mooi strak afsmeren met merinque botercreme . We gaan drip gebruiken over meringue botercreme.
De rozen  en de blaadjes leer je spuiten met botercreme . Een echte oefening met spuit technieken dus.

De prijs  voor deze workshop zijn € 65, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers en de koekjes neem je natuurlijk mee naar huis.
Deze workshop begint om 18.45 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

  

Handtas taart (dagworkshop dinsdag 12/5/2020 ) reeds volzet

Voor deze workshop is het handig als je al eens een taart met rolfondant gemaakt hebt.

Tijdens deze workshop gaan wij een biscuit in de vorm van een tas snijden. Daarna gaan we de taart vullen en afsmeren  en we bekleden deze met rolfondant waarvan je zelf de kleur kiest!
Natuurlijk leren we je ook  hoe je een rits maakt, knopen, handvaten en zo lijkt jouw tas  net echt! 

Prijs is 70€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers, lunch breng je zelf mee.
De workshop starten we om 10 uur tot 15.30 uur.

 

 !!extra datum volkswagen busje ( woensdag 27/5/2020) reeds volzet

Volkswagen busje (woensdagavond 10/06/2020) reeds volzet

We gaan een biscuit versnijden en opvullen naar het model van het Volkswagen busje. We kleuren zelf rolfondant (zodat je je eigen kleur busje kunt kiezen) en bekleden de biscuit hiermee.
Daarna gaan we de hele taart afwerken met verschillende details.

Deze workshop kost €65, -p.p. Dit is inclusief alle materialen kopje koffie/thee en/of frisdrankje en iets lekkers er bij!
De workshop begint om 18.30 uur en duurt ongeveer tot 22.30 uur.