Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

-----

PME module Royal Icing (reeds volzet)

Avond module 6 lessen van 18 uur tot 22.30 uur. (25 uur les!) Data te starten in september  3/09/2019, 10/09/2019,  17/09/2019,  1/10/2019 ,  8/10/2019 en 15/10/2019 (volzet!)

De PME Professional  Diploma Cursus  is opgezet door Knightsbridge PME Ltd. speciaal voor iedereen die taarten willen gaan maken in opdracht voor familie, vrienden of als bedrijf . De cursus is ook geschikt voor iedereen die zich meer wil verdiepen in taartdecoratie. Het is een combinatie van basis technieken en ook nieuwe technieken. De cursus bij ons bestaat uit zowel theorie en praktijk. Er zijn een drietal modules, PME Module  Sugarpaste, PME Module  Sugarflowers en PME Module  Royal Icing, on afhankelijk van elkaar te volgen. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

Module - Royal Icing & Piping Techniques(spuittechnieken).

Een uitgebreide module van 25 lesuren, waar vele technieken aan bod komen, zoals bijvoorbeeld: Basis technieken, coating, je leert hoe je buttercream icing, royal icing, color flow & runout icing maakt en wanneer je welke soort gebruikt. We maken run out patronen, borders & collars, extensions & bridges, brush & embroidery, lace designs. Informatie over verpakking en transport, richtlijnen voor prijzen, berekening van de bijkomende kosten en presentatie van jouw product(en).

 

In de cursusprijs is de nog meer complete Course Kit van PME met materialen inbegrepen. Het bevat alle non-food materialen om de mooiste kunstwerken met royal icing en buttercream icing te maken en daarnaast ook het Course boek.

 Een prachtige kit om zo mee aan de slag te kunnen en de mooiste creaties te maken. Deze ontvang je op de eerste cursusdag.

Inhoud van het nieuwe uitgebreide pakket:

Side Scrapers Plastic Pattern set of 4, Side Scraper Plain, Tall Side Scraper, Icing Nail Set, Tilting Turntable, Adapter set of, Piping Bag Stand, Premium Icing Bag 8" ,Premium Icing Bag 10", Premium Icing Bag 12", Disposable Bags pack of 12, Parchment Piping Bag Triangles, Palette Knife Straight 11.5", Stainless Steel Icing Ruler, Stencil Set of 4 Classics Design (JEM removed), Small Deluxe Empty Box, Supatube No 0 Writer, Supatube No 1 Writer, Supatube No 1.5 Writer, Supatube No 2 writer, Supatube No 3 Writer, Supatube No 8 Star, Supatube No 13 Star, Supatube No 17 Pressure Piping, Supatube No 20B Basketweave, Supatube No 42 Rope, Supatube No 44 Rope, Supatube No 51 Leaf, Supatube No 53 Broadleaf, Supatube No 55 Curved Petal, Supatube No 57R Petal Curved, Supatube No 57S Petal Straight,Royal Icing Course Book

 

De prijs is 395€ voor 6 avond lessen (25 uur)  en  dit pakket daarnaast  dien je dan zelf nog  een aantal aanvullende materialen en ingrediënten aan te schaffen Houd hier dus rekening mee in je budget. De benodigde materialen en ingrediënten zijn aan te schaffen in onze winkel .

We bieden ook een all-in prijs aan van 495€ dan hoeft u zelf niets meer te voorzien.

 

Om de technieken goed te leren beheersen en ter voorbereiding op een volgende les kan/zal er bij de PME modules huiswerk worden meegegeven, houd hier dus rekening mee in je planning!

Koffie en thee/ frisdrankjes en iets lekkers is zoals altijd inbegrepen. 

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

 

The Wilton Method: Course : Building Buttercream Skills is de basiscursus van Wilton. reeds volzet!

Avond module  4 lessen van 19 uur tot 21 uur (8 uur les!)  woensdagen 11/9/2019, 25/9/2019 , 9/10/2019, 23/10/2019

   

 

Een uitstekende cursus reeks van 4 lessen van 2 uur, om te beginnen met taart decoreren. De Wilton Instructrice leert jou, in stap voor stap instructies, de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing, zodat ook jij zult ervaren hoe leuk en succesvol je kunt zijn in het decoreren van je eerste taart in de Wilton Method Cursus. Er worden bakinstructies gegeven, je leert hoe je icing kunt maken, kleuren en uiteraard hoe je het beste de taart kunt icen op de Amerikaanse manier. Tijdens de cursus leer je o.a. het maken van drop flowers, transfers van afbeeldingen te maken, diverse randen, schelpen, blaadjes èn natuurlijk de ribbon rose. Na afronding van deze cursus heb je een prima basis om prachtige taarten, cupcakes en koekjes te decoreren!  

 

Prijs voor deze module is 130€  inclusief een  materialenpakket en een cursusboek .
In dit pakket zitten materialen met een waarde van ruim € 60,- die je nodig hebt om thuis te kunnen oefenen. Er zitten in dit pakket geen ingrediënten, dus de taarten/cupcakes die je leert bakken en de icing(s) die je in de cursus leert maken, maak je zelf thuis. De  ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel.
Tijdens de Wilton module krijgt u 10% korting op uw aankopen. 

 

Inhoud van het materialen pakket

Angled spatula 22cm

Practice Board with sheets

Disposable Decorating Bags 30cm (12x)

Standard Couplers (4x)

Parchment Triangles 38cm (6x)

Flower & Cupcake Nail Set

Course 1 Tips (#1, 3, 12, 16, 18, 21, 104, 230, 233, 352, 1M, 2D)

Decorating Brush

Rose Templates (2pc set)

 

Workshop nieuwe trend “fault line” cake (Woensdag 18/09/2019)

reeds volzet! (foto volgt)

Je hebt het vast al gezien, de “fault line cakes “zijn de nieuwste rage in taarten land! Daar doen we natuurlijk aan mee.
Eén van de leukste dingen van deze trend is dat je er heel creatief mee kunt zijn maar de basis stappen zijn altijd hetzelfde.
Omdat we deze taart maken in een avondles (3 uur) houden we het bij de basis stappen maar eenmaal je weet hoe het werkt kun je dus thuis aan de slag met je eigen ideeën.

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p.
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.
Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

 

Dag workshop “pop-art” cake (leer schilderen op taart!) (Dinsdag 24/09/2019)

2 plaatsen vrij

 

Wil je graag leren hoe je kunt schilderen op taart dan is deze workshop iets voor jou!
Het leuk aan deze workshop is dat je geen Picasso hoeft te zijn om mee te doen.
We leren je hoe je kunt schilderen met dust (poeder kleurstof) en alcohol, hoe je een ontwerp overzet op fondant en hoe je diepte brengt door verschillende tinten dust te gebruiken.
We maken daarnaast ook een echte taart die we verder versieren.
De leeftijd die je op de taart wil kies je zelf en geef je best vooraf even door.

De kosten voor deze workshop zijn € 70, - p.p.
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.
Zelf breng je iets mee voor de lunch, wij zorgen wel voor soep!
Deze workshop begint om 9.30 uur en we proberen voor 16 uur te eindigen.

 

Koekjes thema Halloween (beginners!) (Woensdag 2/10/2019)

 reeds volzet

Zo worden gewone koekjes opeens hele bijzondere, originele koekjes deze keer maken we koekjes in thema Halloween.
In deze workshop geven we uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing.
De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken.
Uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende diktes en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken met verschillende spuitmondjes. 
Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel gemakkelijk mooie effecten mee bereikt op koekjes.
We doen dit stap voor stap en dus ideaal voor de echte beginners

De kosten voor deze workshop zijn € 55, - p.p.
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.
Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22 uur te eindigen.

 

Herfst thema “Naked cake “met geboetseerd “stampertje” (woensdag 16/10/2019)

 reeds volzet

 

In deze workshop leer je hoe je een taart strak afsmeert maar zo dat je hier en daar nog een klein beetje van de taart ziet
Boven op de taart gaan we een schattig “Stampertje” boetseren om boven op de taart te plaatsen.
We houden de taart “naked” dus zullen we verder enkel versieren met wat rolfondant blaadjes zodat we voldoende tijd kunnen schenken aan het boetseren.
De taart neem je na afloop lekker mee naar huis!

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p.
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.
Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

Dag workshop “Halloween taart” Dinsdag 22/10/2019

reeds volzet

Wil je graag een leuke taart op tafel zetten en verschillende technieken leren dan is deze workshop iets voor jou!
We maken de pompoen van een ronde luchtige cake waar we in gaan snijden om de nerven van de pompoen te bekomen.
Je leert de taart bekleden met rolfondant in een ronde vorm.
De nerven kunnen we kleuren met dust maar als je eens een airbrush wil uit testen dan kun je de nerven van de pompoen ook airbrushen.
We boetseren een schattige versie van Jack Skellington, kleine pompoentjes, spookje.
Daarna versieren we het geheel naar eigen inspiratie.

De kosten voor deze workshop zijn € 80, - p.p.
Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.
Zelf breng je iets mee voor de lunch, wij zorgen wel voor soep!
Deze workshop begint om 9.30 uur en we proberen voor 16 uur te eindigen.

 

PME module Sugar paste  (reeds volzet!)

Dag module 5 lessen van 9.30 uur tot 15 uur. Data te starten in november 5/11/2019, 12/11/2019,  19/11/2019,  26/11/2019 en 3/12/2019  

De PME Professional  Diploma Cursus  is opgezet door Knightsbridge PME Ltd. speciaal voor iedereen die taarten willen gaan maken in opdracht voor familie, vrienden of als bedrijf . De cursus is ook geschikt voor iedereen die zich meer wil verdiepen in taartdecoratie. Het is een combinatie van basis technieken en ook nieuwe technieken. De cursus bij ons bestaat uit zowel theorie en praktijk. Er zijn een drietal modules, PME Module  Sugarpaste, PME Module  Sugarflowers en PME Module  Royal Icing, on afhankelijk van elkaar te volgen. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

PME professional module Sugar Paste, een uitgebreide module van 25 lesuren, waar vele technieken aan bod komen, zoals bijvoorbeeld:

Het vullen en bekleden van een echte taart

Het bekleden van een dummy

Het bekleden van een taart met hoeken

Het stapelen van taarten

Boetseren van figuurtjes

Maken van een 3D taart

Verschillende decoratie technieken; crimpen, embossen, draperieën en lussen (swags), frillen, linten, lussen en strikken, broidery anglaise, puzzelen met uitstekers, uitsteektechnieken, een inlay maken.

Ook wordt er aandacht besteed aan de zakelijke aspecten van een eigen taartbedrijf.

Om de technieken goed te leren beheersen en ter voorbereiding van de les kan er huiswerk mee gegeven worden.

In de cursusprijs is de nog meer complete Course Kit van PME met materialen inbegrepen. Het bevat alle non-food materialen om de mooiste kunstwerken met suikerpasta of marsepein te maken en daarnaast ook het Course boek.

 Een prachtige kit om zo mee aan de slag te kunnen en de mooiste creaties te maken. Deze ontvang je op de eerste cursusdag.

Inhoud van het nieuwe uitgebreide pakket: 

 

Butterfly Veined Plunger cutter set, Teddy Bear Cutter Large, Straight Frill Cutter, Round Nesting Set, Rocking Horse, Marzipan Spacers, Modelling Tool Blade & Shell, Modelling Tool Scallop & Comb, Modelling Tool Serrated & Tapered Cone, Scriber Needle, Bulbulous Cone Tool, Design Wheeler, Modelling Tool Cutting Wheels, Modelling Tool Quilting Tool, Smoother Straight Edge, Smoother Polisher ,Impression Mat Classic Dot, Impression Mat Small Diamond, Impression Mat Floral Design, Hollow Pillars 12", Small Rolling Pin Guide Rings, Rolling Pin 9", Crimper Open Curve Serrated, Crimper Triple Scallop Open Plain, Crimper Closed Curve Serrated, Crimper Closed Wavy Line Serrated, Palette Knife Straight Blade, Palette Knife Angled Blade, Geometric Multi Cutter – Hexagon, Geometric Multi Cutter – Triangle, Geometric Multi Cutter - Right Angle, Geometric Multi Cutter – Diamond, Geometric Multi Cutter – Square, Geometric Multi Cutter – Puzzle, Cookie n Cake Wedding Cake, Cookie n Cake T Shirt, Cookie n Cake Crown

Handboek

 

De prijs is 395€ voor 5 dag lessen (25 uur)  en  dit pakket daarnaast  dien je dan zelf nog  een aantal aanvullende materialen en ingrediënten aan te schaffen Houd hier dus rekening mee in je budget. De benodigde materialen en ingrediënten zijn aan te schaffen in onze winkel .

We bieden ook een all-in prijs aan van 495€ dan hoeft u zelf niets meer te voorzien.

Om de technieken goed te leren beheersen en ter voorbereiding op een volgende les kan/zal er bij de PME modules huiswerk worden meegegeven, houd hier dus rekening mee in je planning!

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest, projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

Koffie en thee, frisdrankjes en iets lekkers  is zoals altijd inbegrepen. Lunch dient u zelf te voorzien.

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

 

----