Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

----

PME module royal icing (dag lessen!) (2 plaatsen vrij!)

De PME professional Course is speciaal ontworpen voor diegene die taarten wil gaan maken en verkopen aan familie, vrienden of als bedrijf maar kun je natuurlijk ook heel goed volgen als je als hobby bakker een stapje verder wil.

In deze uitgebreide royal icing course  komen de volgende technieken aan bod: basistechnieken, coating, buttercream icing, royal icing, color flow & runout icing maken en gebruiken. We maken een run out patroon, borders & collars, extensions & bridges, brush & embroidery, lace designs. Je leert meer over cake balance, multi tiered cakes, verpakking en transport, prijsrichtlijnen, kostenberekening en presentatie. 

De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest,projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen:  

·         box met materialen

·         Handboek

Prijs is 315€ voor 5 dag lessen.

Een combinatie van basis technieken en styling met een professionele, zakelijke benadering. Er zijn 3 verschillende modules die je kunt volgen met als eind doel het mastercertificaat.

Elke module (25 uur) is een aparte cursus en is dus apart te volgen. Dit hoeft niet op volgorde van module nummers. Na het afronden van een module ontvangt je het PME Professional Diploma. Na het afronden van 3 modules met succes ontvang je na de laatste module  het PME Professional Master Certificaat.

Meer info vind je op, http://www.taartenateljee.be/index.php/workshops/workshops-pme.html

Inschrijf data  dag module royal icing  start op 6/11/2018  ( vervolg data 13/11/2018, 20/11/2018 , 27/11/2018 en 4/12/2018 Telkens van 9.30 uur tot 15 uur.

WILTON module  Gum Paste & Fondant (woensdag ochtend les!)  2 plaatsen vrij!

Deze modules zijn los van elkaar te volgen!

In deze leuke cursus leert u hoe u met fondant en gum paste mooie bloemen en decoraties kunt maken. U ontdekt er hoe u borders en mooie accenten geeft aan uw taart, maakt prachtige strikken, chrysanten, rozen, calla’s, rozenknopjes, margrieten en nog heel wat andere borders. U leert hoe je een op een taart kunt schilderen Met de geleerde technieken kunt u de mooiste taarten maken. In het eindproject brengt u de leerstof in praktijk door middel van uw eigen ontworpen taart. Door deze cursus krijgt u meteen het vertrouwen om voortaan uw eigen taarten te ontwerpen en te decoreren. 

De Wilton Method Decorating Courses zijn ‘the American way of cake decorating’. De beroemde Amerikaanse firma Wilton bestaat al ruim 80 jaar en heeft sinds 25 jaar een lesprogramma. De gecertificeerde Wilton instructrice Cathelyne geeft u  uitleg en laat u ook volop oefenen. De cursussen en workshops kunnen los gevolgd worden, maar u kunt ze ook combineren zodat u het maximale uit uw decoreerkunsten haalt! De wereld van Wilton taartdecoratie is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk en gezellig. 

Elke module omvat 4 lessen van telkens 2 uur.. 

U betaalt 130 euro per module, inclusief een lespakket en –boek met een winkelwaarde van 60 euro. De materialen en ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel. Tijdens de Wilton module krijgt u 10% korting op uw aankopen

Deze module gaat door op woensdag ochtend  7/11/2018, 14/11/2018, 21/11/2018 en 28/11/2018 telkens van 9 uur tot 11 uur.

Koekjes met royal icing thema Sint / Kerst 19/11/2018 (reeds volzet! )

Koekjes met royal icing thema Kerst 12/12/2018 reeds volzet! )

Door de vele aanvragen organiseren we 2 avonden de koekjes workshop

Zo worden gewone koekjes opeens hele bijzondere, originele koekjes deze keer maken we koekjes in sinterklaas en kerst  thema. In deze workshop  geven we uitleg over alles wat je wilt weten over koekjes bakken en versieren met royal icing. De focus zal liggen op het werken met royal icing (eiwitglazuur) dus de koekjes zijn reeds door ons gebakken, uiteraard krijg je wel recepten, een werkbeschrijving en veel tips & trucs voor het zelf bakken van de koekjes mee naar huis. 

 

Je leert hoe je royal icing maakt in de verschillende diktes en hoe je het kleurt en gebruikt in spuitzakken met verschillende spuitmondjes.  Bij het versieren van de koekjes gaan we gebruik maken van allerlei speciale technieken en spuitmondjes waar je heel gemakkelijk mooie effecten mee bereikt op koekjes .

 

De kosten voor deze workshop zijn € 60, - p.p. Dit is inclusief alle materialen, kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

Paard Boetseren gevorderden 26/11/2018 ( reeds volzet!)

Dit is een boetseer workshop wanneer je de basis van boetseren al een beetje onder de knie hebt . We werken met fondant.

We maken een paard dat recht op z’n benen staat. De kleur daarvan bepaal je zelf.

We plaatsen dit paard op een dummy taart zodat je het paardje later nog op een taart kunt plaatsen ( we maken dus geen taart!)

De kosten voor deze workshop zijn € 65, - p.p.  Dit is inclusief alle materialen kopje koffie/thee of frisdrankje en iets lekkers.

Deze workshop begint om 19.00 uur en we proberen om 22.30 uur te eindigen.

 

Drip cake Sinterklaas thema 5/12/2018 ( volzet!)

Zo populair is deze taart , dat wij deze leuke techniek ook graag met jullie willen delen!

Zelfs zonder enige ervaring met het maken van taarten kun je toch aan deze workshop deelnemen.

 

We maken een ronde taart van 15 cm ( 6 tot 8 personen) en deze gaan we vullen en daarna afsmeren in een kleur naar keuze.

Als we de drip gemaakt hebben op de taart is het tijd voor de decoratie.

Want in deze workshop gaan we gebruik maken van picnicjes , chocoladeletter, chocolade geld, schuimpjes enz.

 

Prijs is 65€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.

 

Dag workshop Geometrie taart met ouwel bloem 18/12/2018 (volzet)

In deze workshop maken we een chique taart voor kerst.

We gaan de taart vullen, strak afsmeren en bekleden met rolfondant. Daarna gaan we uit de geometrie uitstekers een kiezen en deze neem je ook mee naar huis!

We gaan de geometrie uitsteker gebruiken op onze taart en kleuren die je zelf wenst.

Boven op de taart maken we een grote bloem van ouwel ( eetbaar papier)

Deze workshop duurt een hele dag van 9.30 uur tot 16 uur

De taart en de geometrie uitsteker neem je mee naar huis.

 

De prijs voor deze workshop inclusief alle materialen , de taart en de geometrie uitsteker , koffie/thee of frisdrankje iets lekkers en een lichte lunch komt op 100€

Kerst sweets workshop 19/12/2018 reeds volzet!

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende zoetjes die ook op een sweet table zouden passen in het thema van kerst natuurlijk.

Chocolade covered oreo’s , cakepops, mini cupcakes …en nog wat anders komen aanbod in deze workshop.

Veel verschillende technieken dus!

We gaan toeven spuiten, chocolade smelten, cakepops dippen en natuurlijk ook alles mooi decoreren.

We doen alles stap voor stap dus ervaring is niet echt nodig.

Die doos met al dat lekkers neem je natuurlijk mee naar huis

Deze workshop komt op 60€ dit is inclusief alle materialen de taart ,koffie/thee of  frisdrankje en iets lekkers.

De workshop starten we om 19 uur tot 22.30 uur.

 

Tiener kerst workshop 24/12/2018 volzet!

Het wordt stilletjes aan een gewoonte dat we net voor kerst een tiener workshop geven zodat de tieners voor het dessert kunnen zorgen voor kerstavond of kerst dag!

Ook dit jaar geven we deze workshop op de dag van kerstavond van 9.15 uur tot 12 uur .

We maken een kerstkrans van mini cupcakes , waar we een heerlijke toef op leren spuiten met de spuitzak. We gaan deze cupcakes vast plakken op een drum in de vorm van een krans en daarna helemaal naar eigen inspiratie decoreren met rolfondant gingerbread mannetjes, sterren, een sneeuwpopje en we leren je een strik maken voor boven aan, je mag daar naast ook verschillende sprinklers gebruiken voor de finishing touch.

Deze workshop komt op 25€ dit is inclusief alle materialen de cupcake kerstkrans, drum, doos een drankje en iets lekkers.

 

De workshop starten we om 9.15 uur tot 12 uur.

----