PME
De PME Professional Course is een professionele cursus opgezet door Knightsbridge PME Ltd (Precision Machining Engineers) in Engeland. Er zijn 3 verschillende modules van telkens 25 lesuren, die zich vooral richten op de meer professionele taartdecorateur. Elke module is afzonderlijk te volgen (hoeft niet op volgorde) en wordt afgesloten met een PME Professional Diploma. Na het voltooien van de drie modules wordt een PME Master Certificate uitgereikt. Deze cursus wordt gegeven door onze gecertificeerde PME instructrice Cathelyne.
Elke module omvat 25 uur les. U betaalt 398 euro per module. (of al in prijs 500€ per module)
Bij alle PME modules wordt het nodige huiswerk gegeven om de technieken goed te leren beheersen. Ingrediënten en materialen voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen in de prijs. U schaft dus best het nodige materiaal aan zoals fondant, dummy's, cakeboards, drums, icing sugar... Houd hiervoor rekening met uw planning en budget.
We bieden ook een all in prijs aan van 500€ per module u hoeft dan niets te voorzien.
PME module; sugarpaste
In deze module werken we met rolfondant en komen heel veel technieken aan bod. We behandelen de basistechnieken en het bekleden van echte en dummy taarten , crimpen, embossen, draperiën (swags), frillen, het maken van strikken, brodery anglaise, puzzelen met uitstekers, uitsteektechnieken, het maken van een inlay een 3D-taart en we modeleren met rolfondant. We behandelen ook uitgebreid deze boetseertechnieken, zakelijke basisinstructies, copyright en licenties.
Een box met volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen:
Butterfly Veined Plunger cutter set, Teddy Bear Cutter Large, Straight Frill Cutter, Round Nesting Set, Rocking Horse, Marzipan Spacers, Modelling Tool Blade & Shell, Modelling Tool Scallop & Comb, Modelling Tool Serrated & Tapered Cone, Scriber Needle, Bulbulous Cone Tool, Design Wheeler, Modelling Tool Cutting Wheels, Modelling Tool Quilting Tool, Smoother Straight Edge, Smoother Polisher ,Impression Mat Classic Dot, Impression Mat Small Diamond, Impression Mat Floral Design, Hollow Pillars 12", Small Rolling Pin Guide Rings, Rolling Pin 9", Crimper Open Curve Serrated, Crimper Triple Scallop Open Plain, Crimper Closed Curve Serrated, Crimper Closed Wavy Line Serrated, Palette Knife Straight Blade, Palette Knife Angled Blade, Geometric Multi Cutter – Hexagon, Geometric Multi Cutter – Triangle, Geometric Multi Cutter - Right Angle, Geometric Multi Cutter – Diamond, Geometric Multi Cutter – Square, Geometric Multi Cutter – Puzzle, Cookie n Cake Wedding Cake, Cookie n Cake T Shirt, Cookie n Cake Crown
Handboek
PME module; Sugar Flower
In deze module leer je werken met gumpaste/rolfondant en maken we allerlei bloemen van suiker we leren je de basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoensbloemen, we bespreken alternatieven voor suikerbloemen, hoe arrangeren van suikerbloemen, kostprijs en verkoopprijsberekening.
Een box met volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen:
Honeysuckle set of 3, Carnation Set of 3,Freesia, Calyx set of 3, Calyx Large set of 3, Blossom Plunger cutter set of 4, 5 Petal Cutters set of 4, 5 Petal Cutters large set of 3, Veined Lily Plunger cutter set Medium, Veined Ivy Leaf set of 3, Veined Rose Leaf set of 3, veined Sunflower/Gerbera set of 3, Peony set of 3, Modelling Tool Bone, Modelling Tool Ball, Modelling ToolTapered Cones 5/6 star, Modelling Tool Flower Leaf Shaper, Flower Pics Medium, Cattleya Orchid set of 3, Cymbidium Orchid Medium set of 2, Mini Palette Knife, Tapered & Angled , blade Palette Knife, Foam Pad Set, Brush Set, Veined Rolling Out Board, Sugar Flowers Course Book
PME module ; Royal Icing
In deze uitgebreide cursus gaan we aan de slag met spuittechnieken en werken we voornamelijk met royal icing. Volgende technieken komen aan bod: basistechnieken, coating, buttercream icing, royal icing, color flow & runout icing maken en gebruiken. We maken een run out patroon, borders & collars, extensions & bridges, brush & embroidery, lace designs. Je leert meer over cake balance, multi tiered cakes, verpakking en transport, prijsrichtlijnen, kostenberekening en presentatie.
Een box met volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen:
Side Scrapers Plastic Pattern set of 4, Side Scraper Plain, Tall Side Scraper, Icing Nail Set, Tilting Turntable, Adapter set of, Piping Bag Stand, Premium Icing Bag 8" ,Premium Icing Bag 10", Premium Icing Bag 12", Disposable Bags pack of 12, Parchment Piping Bag Triangles, Palette Knife Straight 11.5", Stainless Steel Icing Ruler, Stencil Set of 4 Classics Design (JEM removed), Small Deluxe Empty Box, Supatube No 0 Writer, Supatube No 1 Writer, Supatube No 1.5 Writer, Supatube No 2 writer, Supatube No 3 Writer, Supatube No 8 Star, Supatube No 13 Star, Supatube No 17 Pressure Piping, Supatube No 20B Basketweave, Supatube No 42 Rope, Supatube No 44 Rope, Supatube No 51 Leaf, Supatube No 53 Broadleaf, Supatube No 55 Curved Petal, Supatube No 57R Petal Curved, Supatube No 57S Petal Straight,
Royal Icing Course Book
Om de technieken goed te leren beheersen en ter voorbereiding op een volgende les kan/zal er bij de PME modules huiswerk worden meegegeven, houd hier dus rekening mee in je planning!
De PME Certificaten worden uitgereikt als u op alle cursus dagen aanwezig bent geweest, projecten afgerond zijn en de vereist niveau behaald is.
Koffie en thee, frisdrankjes en iets lekkers is zoals altijd inbegrepen.