Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

Vanuit Knightsbridge PME kregen we nieuwe instructies voor de  PME modules, vanaf januari 2019 gaan we met nieuwe materialenpakketten werken die veel uitgebreider zijn. Hierdoor komt de PME Cursus nu op  € 395,00 per module. Daarnaast zal de cursist nog altijd zelf moeten zorgen voor de ingrediënten, dummy’s , cake drum, taart dozen…enz daarom bieden we ook de mogelijkheid voor een all-in prijs aan van 495€ dan hoeft u zelf niets te voorzien! 

 

De PME Professional Course is een professionele cursus opgezet door Knightsbridge PME Ltd (Precision Machining Engineers). Er zijn 3 verschillende modules van telkens 25 lesuren, die zich vooral richten op de meer professionele taartdecorateur. Elke module is afzonderlijk te volgen (hoeft niet op volgorde) en wordt afgesloten met een PME Professional Diploma. Na het voltooien van de drie modules wordt een PME Master Certificate uitgereikt. Deze cursus wordt gegeven door onze gecertificeerde PME instructrice Cathelyne.

Elke module omvat 5 daglessen of 7 avondlessen. U betaalt 395 euro per module

Bij alle PME modules wordt het nodige huiswerk gegeven om de technieken goed te leren beheersen. Ingrediënten en materialen voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen in de prijs. U schaft dus best het nodige materiaal aan zoals uitstekers, fondant, spuitmondjes, cakeboards, dummy's... Houd hiervoor rekening met uw planning en budget. 

We bieden ook een all in prijs aan van 495€ u hoeft dan niets te voorzien.

PME module 1 Sugar Paste 

In de eerste module komen heel veel technieken aan bod. We behandelen de basistechnieken en het bekleden van een dummy taart, crimpen, embossen, draperiën (swags), frillen, het maken van strikken, brodery anglaise, puzzelen met uitstekers, uitsteektechnieken, het maken van een inlay en een 3D-taart. We behandelen ook uitgebreid de boetseertechniek, zakelijke basisinstructies, copyright en licenties. 

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen: 

 

  • handboek 
  • Box met materialen

 

PME module 2 Sugar Flower 

In deze module komen de volgende technieken aanbod: basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasie bloemen, rozen, knopjes, orchideeën, lelies, gerbera, fresia, dahlia, anjers, bessen, seizoensbloemen, alternatieven voor suikerbloemen, arrangeren van suikerbloemen, kostprijs en verkoopprijsberekening. 

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen: 

 

  • handboek
  • Box met materialen

 

PME module 3 Royal Icing 

In deze uitgebreide cursus komen de volgende technieken aan bod: basistechnieken, coating, buttercream icing, royal icing, color flow & runout icing maken en gebruiken. We maken een run out patroon, borders & collars, extensions & bridges, brush & embroidery, lace designs. Je leert meer over cake balance, multi tiered cakes, verpakking en transport, prijsrichtlijnen, kostenberekening en presentatie. 

De volgende materialen zijn bij deze module inbegrepen: 

box met materialen

  • Handboek