Tel :+32(0)50 34 21 50

GSM : +32 (0)476 44 93 38

De Wilton Method Decorating Courses zijn ‘the American way of cake decorating’. De beroemde Amerikaanse firma Wilton bestaat al ruim 80 jaar en heeft sinds 25 jaar een lesprogramma. De Wilton cursussen en workshops leren u de Amerikaanse manier van decoreren. Of u nu veel ervaring heeft of weinig, er is voor ieder wat wils. 

De gecertificeerde Wilton instructrice Cathelyne geeft u duidelijke uitleg en laat u ook volop oefenen. De cursussen en workshops kunnen los gevolg worden, maar u kunt ze ook combineren zodat u het maximale uit uw decoreerkunsten haalt! De wereld van Wilton taartdecoratie is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk en gezellig. 

Elke module omvat 4 lessen. De eerste module Decorating Basics dient u als eerste te volgen. Daarna kan u vrij kiezen op welke module u intekent. 

U betaalt 130 euro per module, inclusief een lespakket en –boek met een winkelwaarde van 60 euro. De materialen en ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel. Tijdens de Wilton avonden krijgt u 10% korting op uw aankopen

Voor een optimaal resultaat van het eindproject wordt gevraagd thuis de technieken verder te oefenen. 
Diploma's worden alleen uitgereikt indien het project afgerond is , u bij alle lessen aanwezig bent en de vereiste standaard (niveau) behaald is.

WILTON module  Decorating Basics 

Decorating Basics Course is de basiscursus taartdecoratie. Stap voor stap leert u de basisbeginselen van het decoreren met buttercream icing. We geven bakinstructies en u ziet meteen hoe u icing kunt maken en kleuren en uiteraard hoe u het beste uw taart kunt icen op de Amerikaanse manier. We nemen de drie basisprincipes van het decoreren door. Naarmate de lessen vorderen, leert u heel concreet de prachtigste decoratie-elementen maken zoals dropflowers, rozetten, schelprandjes, pompon flowers, blaadjes, hippe chrysanten en de ribbon roos. We leren ook  cupcakes en uiteraard taarten decoreren. Deze module is dus vooral toegespitst op spuit technieken

De materialen en ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. Voor de 1e les vragen we u een 4 tal cupcakes mee te brengen. In dit pakket zitten geen ingrediënten. De taarten en cupcakes die u voor de lessen bakt en de icing(s) die u in de cursus leert maken, maakt u zelf thuis. Hiervoor heeft u dus nog ingrediënten nodig. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel. Tijdens de Wilton avonden krijgt u 10% korting op uw aankopen.

 

 

 WILTON module  Flowers & Cake Design 

In deze cursus ontdekt u hoe u cupcakes en desserts tot leven kan brengen met uitgebreidere en bijzondere decoreertechnieken met icing. U leert hoe u mooie bloemen kunt maken zoals violen, lelies en de beroemde Wilton roos. Ervaar hoe u de bloemen kunt arrangeren op uw taart en deze in balans kunt brengen. Dit gaat gepaard met het leren van een aantal andere technieken zoals het spuiten van een mooie border en de basket weave. Je leert in deze cursus omgaan met zowel royal icing als met gum paste en fondant. 

De materialen en ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. In dit pakket zitten geen ingrediënten. De taarten en cupcakes die u voor de lessen bakt en de icing(s) die u in de cursus leert maken, maakt u zelf thuis. Hiervoor heeft u dus nog ingrediënten nodig. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel. Tijdens de Wilton avonden krijgt u 10% korting op uw aankopen

WILTON module  Gum Paste & Fondant 

In deze leuke cursus leert u hoe u met fondant en gum paste mooie bloemen en decoraties kunt maken. U ontdekt er hoe u borders en mooie accenten geeft aan uw taart, zoals een prachtige strik, chrysanten, rozen, calla’s, rozenknopjes, margrieten en nog heel wat andere borders. Met de geleerde technieken kunt u de mooiste taarten maken. In het eindproject brengt u de leerstof in praktijk door middel van uw eigen ontworpen taart. Door deze cursus krijgt u meteen het vertrouwen om voortaan uw eigen taarten te ontwerpen en te decoreren. 

De materialen en ingrediënten voor het maken van uw huiswerk zijn niet inbegrepen. In dit pakket zitten geen ingrediënten. De taart die u voor de lessen bakt en de fondant, gum paste en icing(s) die u nodig heeft, maakt u zelf thuis. Hiervoor heeft u dus nog ingrediënten nodig. Na de cursus krijgt u de kans om aankopen te doen in de winkel. Tijdens de Wilton avonden krijgt u 10% korting op uw aankopen